Wednesday, July 7, 2010

90's revival

Perkara-perkara yang budak sekolah selalu buat zaman 90's:

  1. Pakai seluar tempah kat Sg.Wang (Cantona 7). Straight cut, bawah kene at least 20 inch (lebih afdal kalau bole masukkan kepala sendiri),pastu ade tag Cantona 7 atas sikit poket belakang.
  2. Pakai belt kepala besar (kalo ade tulih Boy London lagi menarik) dengan ujung tali pinggang kene besi. Kalau pakai kene pastikan ujung kepala besi tu melunjur kebawah. Baru GQ....
  3. Ade walkman (selalunya Aiwa).Rewind caset pulak kene pakai pen, takpun pensel...kasi pusing!
  4. Jam mampu milik ialah cap Q&Q.Sape pakai G-Shock,mmg anak lord.
  5. Wiken pegi Sega Satelite, challange member2 main Daytona takpon Time Crisis.
  6. Dengar lagu Oasis, Nirvana dan sewaktu dgn nye
  7. Baju kemeja kotak-kotak and jeans lusuh adalah fesyen, baru Grunge.....
  8. Komik Hong Kong mcm Pedang Setiawan, Raja Rimba, Pendekar Laut amat popular....(klong,klong,klong...)
  9. Kalau sape terer main gitar,die paling cool. At least pandai main lagu Nirvana, supaya tak kene kutuk
  10. Cari penpal kat majalah Galaxy. Kat dlm mag tu ade section advertise diri sendiri. Letak gambor & alamat. Confirm (kalo hensem la kan...) dapat surat berguni-guni.Ceh!

***************************************************************************

Ni mane yang aku hingat la dalam range 1990 sampai 1999.Sape nak tambah,jemput tambah

3 comments:

  1. perghhh...ko mmg ade lagi kut stok2 barang mcm tu kat rumah? ke view gambar2 lama balik? hahaha

    ReplyDelete
  2. hahahah...takde pun.just berborak2 ngan wife aku, teringat la blk.Jom ju, Sega Satelite (kalau ade lagi la kan) seround. Chellange Daytona, kalah bayar....berani?

    ReplyDelete
  3. penangan 90an d0lu2..gwa sok0ng!cume mne peginye tah stiker2 ALIEN yg gwa bli byk2 dlu..

    ReplyDelete