Monday, July 19, 2010

Bisnis Internet kah ini?

Dah dekat 2 bulan aku dok mentelaah pasal orang buat duit melalui internet. Banyak buku dan website aku dah baca dan singgah. Ade satu kali tu aku habiskan masa kat MPH dan Kino cari buku pasal internet business buatan Malaysia. Kalau nak baca pasal Google atau Facebook, tak yah la! memang setakt ni memang tak mampu. Depa ni big player trend setter. time depa come out with the idea, memang takde product seumpamanya kat market. so....bolehlah cari makan (sampai dah terlebih makan pun).

Berbalik pada persoalan aku tentang buat duit dari internet ni. macam-macam programme lah diaorg dah kenalkan. Ade dah mcm MLM pn. dari affiliate programme sampailah stock photos business. senang citer, tak yah kejer pun memenag boleh buat duit. Dengan kerancakan business internet ni jugakla, aku try mengkaji pasal dari mana depa buat duit baaaaannnnyyyaaaakkkk macam tu. manelah tahu, kalau realistic bole lah nak buat jgk kan.

Untuk memudahkan pemahaman aku pasal bisnis ni, aku pun belilah sebuah buku yang tak berapa mahal dan nipis. Sebabnye, aku percaya buku-buku macam ni selalunya bagi brief idea pasal sesuatu topic. Muka surat awal buku tu agak menarik. Citer pasal website, macamane nak buat blog,nak tigkatkan traffic dsbg. Bile dah masuk muke tengah, aku dah jadi marah. takde satu pun citer nak buat duit. banyak citer pasal website orang lain dan website die. kerana perassan ingin tahu aku tinggi, aku on laptop, type URL writer ni. Ok, website agak menarik, banyak info....tapi still takde jawapan yang aku nak. aku terpandang satu link kecil kat introduction web tersebut, bunyinye lebih kurang mcmni " anda mahu tahu bagaimana buat duit melalui internet. Klik di sini" tuuuu diaaa....aku pn klik la kat situ.....
*
*
*
*
kalau anda ingin mengetahui rahsia buat duit melalui inernet

Pakej A
Buat duit melalui Affiliate          RM 600

Pakej B
Buat duit melalui Advertisment  RM 600

Pakej C
Pakej A & B (promotion)         RM1000

Hubungi saya sekarang!
*
*
**
***

Chait! Buang masa.....!!!!!

Nota tangan: Ade sape2 yang boleh advise aku tak sifu yg betul2 buat duit melalui INTERNET? Bukan pakai internet untuk promo SEMINAR macamana nak buat duit melalui internet......

1 comment:

  1. try search nizzura mukhtar.

    dia memang berguru dengan ewen chia dulu.

    ReplyDelete