Monday, July 5, 2010

Hari Senin

Tiap-tiap kali hari Isnin (or Monday in Bahasa orang putis), aku selalu nampak update kat Facebook (dan sewaktu dengannya lah...) betapa orang benci nye hari Isnin. Ade yang panggil Monday Morning Blues, ade yang panggil Black Monday ataupun Monday Moarning. Entah apela yang menyakitkan pasal hari Isnin ni, aku pun tak faham. Kekadang tu cube jugak nak selami perasaan orang yang benci hari Isnin ni, tapi tak berjaya nak faham. Sebenarnya apa yang buat mereka benci hari Isnin. Aku ade beberapa teori yang aku rase boleh diterima pakai.

Hipotesis: Orang tak suka hari Isnin sebab tak puas cuti hari Sabtu dan Ahad.
Kenapa diaorang tak puas cuti?

Teori-teori aku

  1. Kita bangun lambat hari Ahad sebab enjoy sangat malam Sabtu a.k.a clubbing tak ingat dunia. Sedar2 terus dah pagi Isnin
  2. Bantai marathon wayang selama dua hari.Sedar-sedar,keluar panggung dah midnite Ahad.
  3. Melangok depan TV dari pagi sampai malam membawak ke pagi. Sampai mandi pn tak.
  4. Layan DVD series sampai lebam (i.e: Winter Sonata,Hero). Siap buat standby DVD player lagi takut2 ade yang rosak.
  5. Dari Jumaat malam sampai Ahad malam......tido,tido,tido
***********************************************************************************

No comments:

Post a Comment