Monday, August 30, 2010

Hari Isnin, esk cuti ( satu penaksiran terlampau)

Suasane kat opis arini mcm kat kubur la pulak. Senyap, sejuk dan takde orang. Semua kepala tunduk je, berzikir agaknye. Heh!

kat satu ceruk, ade grup halaqah tengah berbincang dan bernuzakarah. Bincang tentang dunia dan kekadang, mungkin, diulangi...mungkin terselit satu dua perkara ukhrawi.

cuaca kat luar dah mendung, mungkin peniaga kat PARAM dah start risau.Kalau hujan, memang takda untung la ini hari meniaga. Baik bagi free je air soya, tebu dan murtabak kat masjid atau surau dari kene limbah dalam longkang sebelah gerai tu.....membazir.

baru tadi, akak pantry rounding jual kuih raya dan kerepek. tak tahu berapa harganye sebab aku tak minat. Kalau depa jual lemang atau ketupat, mungkin akan aku pertimbangkan.

APE KEJADAH AKU BUAT KAT OFIS NI TIME RAMAI ORANG AMIK CUTI SEBAB ESOK CUTI MERDEKA.....ARGHHHHH.....!!!!

1 comment: