Friday, November 26, 2010

Jam 5 pagi

Mengantuk siot! baru sampai Lumut dari KL. Aku naik bas pukul 12 tgh malam dari Bukit Jalil. Tobat dah! Tobat aku kalau boleh nak elak naik bas ekspress dah.Nasib baik tadi tak ramai naik bas pegi Lumut, bolehlah aku cilok duduk kat 1st class. Kalau tak, memang keras aku.Tempat duduk aku memang tak muat.Dah la kecik, ruang tempat kaki pulak memang tak muat untuk kaki aku.heh! Masalah standard orang panjang....

Dua ke tiga tahun lepas, boleh kate tiap2 bulan aku dtg sini. Ade aje programme nye. dan setiap kali itu lah,aku kene panjat bukit south summit, pegi Teluk Sekadeh tak pun kayak dari Pasir Bogak sampai Teluk Sekadeh. Time tu ape boleh buat,cari makan! Bag aku pernah hilang kat sini. sehelai sepinggang jadi nye aku. Siot je kan? tapi time tu tak kisah, dengan baju yang same (nak jadi citer time tu aku shoot balik KL dari sini lepas jungle tracking....bygkan lah baunye) aku balik KL. Sampai umah,org tua aku tanye...Dari Mana? Selambe aku jwb...Pangkor. Terpinga-pinga mak aku tgk aku. Dah la pkai baju mcm nak pg bendang,ngan bau busuk lagi tu....sah-sah mak aku dalam hati kate aku ni dah tak brp betul dah.heh!

Setelah tak salah aku lebih dari setahun, aku balik semula ke sini. Duduk kat kedai mamak yg biase aku lepak dolu-dolu. Tapi kali ni sorang2.Sian pulak kat anak bini aku.heh! takpela,nnti aku bawak depa lepak kat sini,kat Pangkor Laut.heh!



No comments:

Post a Comment