Tuesday, December 14, 2010

14th December 1995- 15 years and still counting

          The Royal BRATS (circa year 1998)

Dah 15 tahun berlalu. Semua dah bawak haluan masing-masing. Yang dulu rendah, dah jadi tinggi. Yang dulu melonjong, dah melebar (heh!). Yang dulu nakal, dah jadi baik (sket je!). Yang dulu nipis, dah menebal (?) dan tak ketinggalan, yang dulu jambu, sekarang still maintain jambu walauhal memang dah tak jambu (nauzubillah!)

Dolu-dolu, jadi budak boy ni banyak perkara kreatif kitaorang buat. Tak tertulih dah. Kene belasah dengan senior, kene denda ngan cikgu dan kene hell (istilah kitaorang pakai kalau kene ragging) ngan askar, toksah nak citerlah. Tapi bende-bende ni lah mendewasakan kami. tak dinafikan, ragging ni tak bagus dan tak baik. So jgnlah amalkan! Aku warning koranggggg.....jangan ragging budak! heh!

Sekarang ni semua tu hanyalah kenangan dan experience yang hanya sekadar cerita jela. Nak isi masa lapang, lepak ngan budak-budak boy lain, bolehlah. Yang baik kite jadikan tauladan, yang buruk kite jadikan sempadan. Suatu hari nanti pun, citer-citer tu akan lenyap macamtu aje sebab itu hanyalah secebis dari selembar kehidupan kite.

To BRATS! Happy 15th Anniversary. Let this brotherhood stays forever! Gempur Wira!

P/S: Al Fatihah untuk Arwah Loque, Arwah Aker dan Arwah Ali. Semoga roh mereka dicucuri rahmat. Amin


No comments:

Post a Comment