Friday, December 10, 2010

Filem Melayu,Filem kite....

Aku tak tengok lagi citer ni. Tapi aku tahu, kalau citer mamat khalid ni semamngnye onnnn.....! ade orang cakap, watpe tengok citer Melayu kat wayang,lebih-lebih lagi citer mengarut macam ni. Alah! citer omputeh pun lagi banyak mengarut. Macam citer Da Vinci code tu, korang tak rase ke citer tu mengarut? Tapi ramai gak orang kite yang agung-agung kan karya Dan Brown. Ceh!

Citer-citer mamat khalid ni citer santai. Citer tak payah pikir dan hanya layan jer. Pastu gelak,gelak dan gelak. Takdela macam citer Mat Saleh, nak puas berfikir,plot berpusing-pusing yang kononnya thriller. Pastu sanggup pulak follow filem tu punye prequel dan sequel macam Harry Potter (ade pulak la kan sekolah tok bomoh kat dunia ni) dan Star Wars (heh! ini cerita sudah ade cult beb).

So aku sarankan semua orang pegi tengok citer ni. pegi tengok kat wayang, kalau xde mase,kite beli DVD original. same goes to other Malaysian film (2 Alam? errr......). Citer Omputeh, kite pakat-pakat beli cetak rompak je lah. Walaupun citer Malaysia (orang katelah) nampak lame or bodoh. Tapi bodoh-bodoh pun orang kite, orang Malaysia. Kalau kite diperbodohkan oleh citer Malaysia, biarlah. Aku rela diperbodohkan oleh orang Malaysia (melalui filem je ok....) dari diperbodohkan oleh Mat Saleh. Tak kemane pun korang kalau support filem diaorang. Diaorang yang kaya,korang? Pernah korang dengar launching filem Hollywood kat Malaysia Tom Cruise datang? Lagipun, filem ni hanya hiburan. Tak yah nak serious sangat, Jangan sampai jatuh pada part lagha pulak nanti.

Dan satu lagi, sebenarnya filem Melayu sekarang dah ok.Sebab ape kite still kutuk filem melayu sebab kite jarang tengok filem Melayu. Biasela orang kite, tak "in" la kalau tengok,dengar atau support ape2 pasal Melayu. Ape barang kan? itu lah pasal bile MU dtg Malaysia lawan pasukan kite, ramai penyokong MU dari penyokong Malaysia. Walauhal, nampak macam ramai je muke orang Malaysia kat situ.Heh!



No comments:

Post a Comment