Monday, June 7, 2010

Bila Komando Israel Menyerang

Hari Ahad lepas, aku berkesempatan berborak dengan seorang pegawai Navy, seorang doktor dan seorang lecturer di sebuah kedai mamak. Diskusi kami berkisar tentang serangan Komando Israel terhadap kapal bantuan ke Gaza hingga melibatkan kematian. Ada yang kata askar-askar tersebut di serang oleh anak kapal sejurus selepas depa on-board. Ada yang kata depa (komando Israel) dah siap ade list nama sapa yang depa nak tembak sebelum on-board.Macam-macamlah cerita nya. Cuma sekarang aku nak diskusi tentang :
1. Procedure serangan
2. Hak Kemanusiaan

Sunday, June 6, 2010

Intai-intai Zara



Dah lame tak memetik camera nih.Just for a come back Ade orang kate aku takde skill nak amik gambor, siap kate aku ni theoretical photographer jer.Takpe ah....pernilaian masing-masing,aku  takleh pakse.Aku amik gambar untuk aku,bukan untuk orang lain. Kat sebelah kiri bahagian "From My Flickr" tu semua photo yang aku amik dulu.Sebenarnya bnyk dah gmbr yg aku amik, dari zaman pakai kamera kokak samapailah ke DSLR.Tapi yang tak bestnye external HD aku buat hal.Abis semua gmbr-gmbr.Tengah slow-slow built up new portfolio sambil mencari jawapan nak settlekan problem HD aku tu....cess!

Tuesday, June 1, 2010

Montage Kawen Aku ( Special Thanks to My Old Buddy, Wak Jue)



Setahun yang lalu.....dulu berdua, sekarang dah bertiga.....berempat? Insya Allah...berkat doa semua.