Tuesday, August 9, 2011

Overlander Dream ?

Asyik melayan berbuka puase depan talibesen kekadang tak sempat nak lihat ape yang disuap dalam mulut. Mata terpacak kat talibesen, mulut sibuk mengunyah. kekadang tersilap amik makan kat pinggan isteri kat sebelah. heh! Bulan pose tahun ni, macam2 rancangan kat tv nun. Siap ade satu saluran khas, Astro Ramadhan namenye. Aku setakt ni tak pernak miss tgk astro ramadhan especially time berbuka and sahur. selepas zikir munajat dan azan, ade paparan tentang satu kumpulan anak2 Melayu Malaysia menjelajah pakai motor untuk ke Mekah. aku mula2 heran gak, asal la mamat2 ni menyusahkan diri nak bawak motor pg Mekah. Punyalah bnyk travel agent kat Malaysia ni buat pakej Umrah. Bayor je RM6K, boleh jalan dah. Tak smpi sehari dah sampai.

Aku ade jugak baca buku pasal 4 orang Malaysian bawak motor dari KL sampai London. Amik mase dalam 2 bulan gak. Ish! lagi la kerja gile nih. Kalau naik flight, 12 jam dah smpi. Dan the best thing is, salah seorang nye adalah seorang PILOT! ( dan aku berkesempatan jumpa pilot tersebut...hehehhe).

So ape sebenarnya yang diaorang nak bukti kan? aku pun tak tau....dan semestinya orang macam aku nak tau sebab ape diaorg buat semua tu. so, ape yang perlu aku buat? hehehhehe.....let me start my overlander dream, design my adventure blueprint, procure my adventure gear and execute my ultimate overlander trip!

                                                           Ini bukan gambar aku....


No comments:

Post a Comment