Thursday, August 4, 2011

So? What's the problem????


Yang ni aku tak faham? Yang nak marah lebih-lebih tu apasal? memang betul pun.Ini bukan soal perkauman....kate nak 1 Malaysia. Look this as a Malaysian. Not as Muslim, Chinese, Indian, Kadazan, Iban etc.

Memang betul pun perkara ini berlaku. Nak pegi pasar ramadhan, pegi jela...ini tidak, berlebih orang yang tak puase dari orang berpuase. Masa aku kecik-kecik dulu, memang susah nak tengok orang non-muslim makan dikhalayak ramai time bulan Ramadhan. Sekarang ni, dah jadi satu kebiasaan. Yang bab pakaian tu pulak, not only apply to non-muslim but also to my fellow muslims (muslimah)....dah la ko buat dosa pastu mengurangkan pahala aku pulak tu...chait! mesti korang kate, yang pegi tengok tu sape suruh. Ngok! abis dah tu nak suruh aku jalan pejam mata ke?

Ini bukan issue, issue sebenarnya adalah kenapa kita ni tak boleh di tegur walau sedikit pun? Asal tegur je...haaa, racist lah ni. Asal tegur je....ini lah die penolak kemodenan.....pendek kate, ade jelah yang salah kalau kite tegur or nasihat orang lain.

" Jangan lihat kepada siapa yang menasihati kita, tapi dalami isi nasihat itu dan ambil yang baik untuk dijadikan contoh"

P/S: Kalau tak nak kene nasihat, pergi duduk kat pulau sorang.....

1 comment: