Tuesday, October 4, 2011

Komunisme dan kita

Raya dah abis! aku ulangi, hari raya sudah habis...so mane2 jemputan open house selepas ini (kalau ade) memang confirm aku datang pastu aku bakar rumah tersebut. macam komunis bakar rumah pasung Bukit Kepong. Raya tahun ni agak mencabar dan panas sebab isu Mat Sabu mengangkat Chin Peng (Uncle Chin) sebagai perjuang kemerdekaan di perkotak-katik kan oleh media massa arus perdana amat MEMBOSANKAN atas sebab:
  1. Nak "apple polish" pun agak-agak lah
  2. Uncle Chin pun dah tak releven kat Malaysia ni. Kalau balik pun bukan die nak join mane-mane parti politik sebab die berfahaman Komunis.
  3. Tak de bende lain ke nak cerita dah dan nak di jadikan isu.
  4. Adakah dengan isu ini, harga rumah akan turun? dimana rakyat marhein akan dapat membeli rumah dengan harga yang berpatutan? atau adakah ekonomi Malaysia akan pulih dimana peluang pekerjaan di sektor swasta akan banyak dan  adakah isu ini akan meningkatkan produktiviti pekerja sektor awam?
Lagipun, Mat Indera pun dah meninggal. Budak-budak sekarang pun, buta sejarah! diaorang lebih hafal biografi Justin Bieber dari biografi Tunku Abdul Rahman. Sapa bukak Melaka pun nak jawapan diorang kene google tak pun wikipedia.So, no worries guys! kalau korang tukar sejarah Malaysia tu tunggang terbalik pun diaorang tak amik port. Korang je yang perasan lebih....hehehheheh!

Korang raselah, Uncle Chin ni kalau depa kata die ni pejuang kemerdekaan, ade die kisah tak?

1 comment: